Takács Klára
30. számú Baross-érem
 
Takács Klára tanárnő 2008-ban a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának elvégzése után magyar nyelv és irodalom, valamint történelem szakos tanárként kezdett tanítani iskolánkban. Az eltelt 10 évben a magyar nyelv és irodalom, a történelem mellett tanított társadalomismeretet, etikát, ügyfélszolgálati kommunikációt.

Magas színvonalú szaktanári munkájával elismerést szerzett kollégái és tanítványai körében. Munkájában pontos, megbízható, mindig törekszik a megújulásra. Tudását változatos módszerekkel adja át diákjainak, tanítványait példamutatásával sarkallja jobb eredményekre, a tanulók soha nem panaszkodtak.

Szerénysége miatt soha nem hivalkodik az elvégzett munkával, annak eredményeivel.

Munkájának sikerét évről-évre igazolják a szép érettségi eredmények. A tanórai tevékenységen kívül is sok feladatot vállal, a városi, megyei, regionális, országos versenyekre készíti fel sikeresen tanítványait. Már csak az országos döntős helyezések felsorolása is bizonyítja a tanárnő tehetséggondozásban végzett alapos szaktanári munkáját. Az Implom József helyesírási versenyen Takács Dzsenifer három tanévben is országos 3. helyezést ért el, Édel Klaudia a 2013-2014-es tanévben országos 5. lett, majd végzősként megnyerte a döntőt. A Szép Magyar Beszéd versenyen Tekler Edina szerzett Kazinczy-érmet, a Gloria Victis történelmi versenyen két tanévben is a Kárpát-medencei döntőbe jutott a tanárnő által felkészített B osztály csapata, 22. és 23. helyezést szereztek.

Szaktanári munkája mellett osztályfőnöki feladatot is vállalt, illetve vállal. Nagy odafigyeléssel, empátiával irányítja osztályát, diákjai bizalommal fordulnak hozzá.

Elismerésre méltó hivatástudata, következetes, magas színvonalon végzett szakmai munkája, kollégáival, tanítványaival kialakított kapcsolata. 
 
Takács Klára tanárnő
a jubileumi 30. Baross-érem
méltó tulajdonosa
Forrás : http://www.barossgyor.hu