Sporttörténet IV. (2012-2017)


FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Nyomtatás
A mindennapos testnevelés bevezetése óta eltelt több mint négy év. Ez az időszak évente újabb és újabb, az óraszámok folyamatos növekedéséből eredő kihívások elé állította a testnevelés minden szereplőjét. Fokozatosan veszítettük el az önálló teremben zajló testnevelésóráinkat, mindennapi gyakorlattá vált a párhuzamos óratartás, a „duplatesi”, a többszörös csoportösszevonás. A 2016-2017-es tanévben értük el a csúcsot az osztályok számában, így a testnevelésórák számában is. Ez a változás magával hozta egy harmadik testnevelő kolléga alkalmazását. Czeglédiné Csonka Gabriella tanárnő érkezésével megoldódott az iskolai gyógytestnevelés kérdése is.

Testnevelő tanárok 2012 és 2017 között:
 
Kulcsár Klára 2006-2020
Csabáné Görög Ildikó 2011-2017
Czeglédiné Csonka Gabriella 2014-2018

A NETFIT fizikai felmérést a 2014-15-ös tanévtől végeztük a korábbi mérések helyett. A program 4 fittségi profilban 9 mérés segítségével jellemzi a tanulók állóképességét, erejét, hajlékonyságát és testösszetételét. A tanulók teljesítményük értékelése során két, illetve három zónába kerülhetnek: egészség-, fejlesztési- vagy fokozott fejlesztési zónába. A NETFIT-program küldetése, hogy népszerűsítse és tudatosítsa az élethosszig tartó fizikai aktivitás jelentőségét és az egészségtudatos életvezetés értékeit az iskoláskorú diákok, családjaik és a köznevelés szereplői körében. Diákjaink szívesen végzik a felmérési feladatokat. Egy-egy teszt elvégzése komoly szervezési feladatot, kollégák közötti egyeztetést jelent (pl. a hanganyag lejátszása vagy az egész termet igénylő ingafutás). A mérések rögzítése időigényes feladat. Tanulónként 9 eredményt kell egyesével rögzíteni papíralapon és elektronikusan is.

Intézményünkben aktív sportélet zajlik, melynek szervezését a sportkör végzi. Évente közgyűlésen döntünk a sporttevékenységek köréről. Kiemelt feladatunknak tartjuk a mozgásigény felkeltést, a tanulók minél szélesebb körének bevonását a rendszeres, versenyszerű mozgásba. Három labdajátékban volt lánytanulóinknak versenyzési lehetősége iskolánkban. A kézilabda, a röplabda, a kispályás labdarúgás sportágakban csapataink kitűnően megállták helyüket a városi alapfokú bajnokságokban, indultak diákolimpiai versenyeken, kupákon is. A sportcsoportok működtetése mellett nagy hangsúlyt fektettünk a házibajnokságok szervezésére. Hagyományosan évente négy labdajátékban hirdettünk versenyt az osztályok között. Sportáganként többfordulós, körmérkőzéses rendszerben bonyolítottuk le ezeket a bajnokságokat. Így minden benevezett csapat legalább két mérkőzést játszott. Sok izgalmas, szurkolókat is vonzó küzdelem zajlott az elmúlt években az egyes sportágak döntőin. Külön szabályok szerint fiúk is részt vehettek az osztályok csapataiban.

A fiúk számára jelentett versenyzési lehetőséget a focicsapat, amely a városi kispályás labdarúgó-bajnokságban szerepelt.

Évente sítáborok szervezésével igyekeztünk felkelteni a téli sportok iránti érdeklődést. Általában 12-25 tanulónk vett részt az ausztriai Präbichl-ben sítáborozáson. 2017-ben az érdeklődők számának jelentős csökkenése miatt már nem szerveztük meg a programot.

A 2016-2017-es tanévben immár hatodik alkalommal tizenkét tanulóval vettünk részt a jótékonysági kerékpártúrán. A kerékpártúra célállomása a táplánypusztai szociális központ, célja a közös mozgáson túl a szociális intézményben élők életének a megismerése volt. A szociális otthon lakói egy kis műsort adtak a több száz diáknak, majd a közösen elfogyasztott ebéd után rendőri kíséret mellett kerékpároztunk vissza Győrbe.

Az elmúlt években új színt jelentett programjaink sorában a sárkányhajózás megismertetése és a középiskolák számára szervezett futamokban való indulás.
Évente három sportágban a Baross-kupa keretében látjuk vendégül a városi középiskolás lánycsapatokat. Márciusban a röplabdások, áprilisban a kézilabdacsapatok versenyeznek iskolánkban. Az őszi időszakban kispályás lány-labdarúgásban is rendezünk Baross-kupát, amelynek a felújított Barátság park a helyszíne.
 
Kulcsár Klára
testnevelő tanár
 


Kézilabda szakosztály (2016-2017)
Lány labdarúgó szakosztály (2016-2017)
Röplabda szakosztály (2016-2017)
 

ÉRETTSÉGI VIZSGA AKTUALITÁSOK

Információ a képre kattintva érhető el az érettségi vizsgák menetével kapcsolatban.

Felvételi tájékoztató

Órarend

Facebook

Határtalanul programok

Pénziránytű Bázisiskola

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ECDL-vizsgaközpont

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
6882126 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 136105
Ebben a hónapban: 20842
Ezen a napon: 574

LKW WALTER