Pénzügyi-számviteli ügyintéző OSZTV a Barossban
2022.05.02.
Pénzügyi-számviteli ügyintéző OSZTV a Barossban
Iskolánk 2022. április 11-14. között adott otthont a pénzügyi-számviteli ügyintézők részére szervezett Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének.
Két éven keresztül a járványhelyzet felülírta készülődésünket, és nem valósulhatott meg a pénzügyi szakképzés nívós versenye.


Az idei tanévben végre vendégül láthattuk az ország különböző városaiból érkező tehetséges diákokat, hogy összemérhessék tudásukat.

A régi típusú pénzügyi-számiviteli ügyintéző szakképesítésben (OKJ) 31 tanuló, az új pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmában pedig 25 tanuló jutott be az országos döntőbe, ahol írásban és szóban, több fordulón keresztül versenyeztek a diákok.

Az ünnepélyes megnyitón Prof. Dr. Dézsi Csaba András Győr megyei jogú város polgármestere, Gede Eszter a Győr Szakképzési Centrum kancellár asszonya és Besesek Botond adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár úr köszöntötte a résztvevőket.

A versenybizottság részéről a szakma elismert és magas szakmai színvonalat képviselő tagjai biztosították a megnyugtató légkört, aminek köszönhetően a diákok bátran mutathatták be tudásuk legjavát.
 
 
A versenybizottság nyugalmat árasztó hozzáállása mellett a mindig mosolygó kollégáink áldozatos és segítőkész munkájának köszönhetően a verseny gördülékenyen zajlott le, és szinte nem volt olyan kérés, kérdés, amit ne orvosoltak volna.

A tanulók minden feladatrészben 75% feletti teljesítményt kellett, hogy nyújtsanak a versenyben maradás érdekében. Aki minden versenyszámban 75% felett teljesített, teljes mentességet kapott a szakmai vizsga alól.
 

A régi típusú pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítésben (54 344 01) négy tanuló kapott teljes mentességet. A helyezést elért tanulók:
  1. helyezett: Zsigrai Hanna (Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum, Szombathely) 
  2. helyezett: Pusztai Abigél (Energetikai Technikum és Kollégium, Paks)
  3. helyezett: Ádók Eliza Erika (Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, Makó)
  4. helyezett: Kádas Anna (Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum, Miskolc)
Az új típusú pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmában (5 0411 09 01) három tanuló kapott teljes felmentést a szakmai vizsga részei alól. A helyezést elérő tanulók:
  1. helyezett: Novák Rebeka (Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum, Győr)
  2. helyezett: Késmárki Boglárka (Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum, Szeged)
  3. helyezett: Takács Gerda (Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum, Győr)
A pénzügyi és számviteli szakma kiváló képviselői évek óta támogatják a versenyt, és a résztvevő diákokat. A diákok idén is értékes díjakat vehettek át a verseny kiemelt támogatóitól:

 
A Pénzügyminisztérium minden évben díjazza a legjobb iskolákat is. Az iskolák közötti versenyben a következő díjazottakat ünnepelhettük:
  1. helyezett: Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum, Győr
  2. helyezett: Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum, Szombathely
  3. helyezett: Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum, Szeged


A teljes felmentést kapott tanulók, a verseny helyezettjei
 
Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy iskolánk szenzációs sikereket könyvelhetett el e pár napban. Diákunk és iskolánk is első helyezést ért el a szakmai versenyben, a versenybizottság pedig elismerő szavakkal köszönte meg iskolánknak a színvonalas szervezést.
 


A barossos tanulók és felkészítő tanáraik

A szakmai megmérettetés mellett vendégeink városunkkal, iskolánkkal is megismerkedhettek. Igyekeztünk a verseny programjához és a még mindig fennálló veszélyhelyzethez igazodó programokkal kedveskedni. Csobayné Pintér Éva vezetésével érdekes és információgazdag városnézésen vehettek részt az érdeklődők, és még a győri Városháza dísztermét és óratornyát is megtekinthették. Iskolánkban iskolatörténeti kiállításunk adott betekintést az elmúlt 125 év mérföldköveibe. Dobai Kitti kolléganő gyöngyfűzésre invitálta az érdeklődőket, akik egy-egy gyönyörű személyes emlékkel térhettek haza. A verseny izgalmait pedig egy napsütéses pannonhalmi kirándulás feledtette a diákokkal.
 Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Pénzügyminisztériumnak és a versenybizottság tagjainak az előkészületek és a lebonyolítás során nyújtott támogatásért. Köszönjük, hogy számíthattunk a győri önkormányzat és a Győri Szakképzési Centrum önzetlen segítségére a szervezés minden pillanatában. Hálával tartozunk az iskola minden dolgozójának az áldozatos és precíz munkájukért.

Köszönjük a színvonalas ellátást a Rábakész Kft-nek, a Danubius Hotel Rába szállodának, a Hunyadi Panziónak és a Bécsi Kávéháznak.
Köszönjük minden támogatónak, hogy hozzájárultak a rendezvény színvonalas lebonyolításához.
Egy csapatként, szívvel-lélekkel mindenki a sikerért dolgozott.

Gratulálunk minden résztvevő diáknak és felkészítő tanáraiknak az elért eredményekhez!
 
Horváth Linda szakmai igazgatóhelyettes, a verseny iskolai koordinátora

Forrás : http://www.barossgyor.hu