Országos 2. hely a Legyél te is pénzügyi Junior Klasszis nevű versenyen
2021.12.17.
Országos 2. hely a Legyél te is pénzügyi Junior Klasszis nevű versenyen
A tavalyi sikerélmények után november 4-én csapatunk ismét részt vett a Privátbankár.hu szervezésében rendezett Legyél te is pénzügyi Junior Klasszis nevű verseny első fordulóján, melyben egy 50 kérdéses kvízt kellett kitöltenünk.


 
A feladat megoldásával továbbjutottunk a második fordulóra, amely már a megyei döntő volt. A megyei döntőn szintén egy 50 kérdéses feladatsort kellett megoldani, melyet egy szóbeli rész követett a Zoom alkalmazásban. A szóbeli résznél először a csapatoknak 5 villámkérdésre kellett válaszolniuk majd egy-egy kérdés kifejtésével folytattuk a versenyt. A megyei fordulón végül az előkelő első helyezést értük el, amivel továbbjutottunk az országos döntőre.

Sajnos a döntő a járványhelyzet miatt szintén online került megrendezésre december 9-én. Első körben a szokásos 50 kérdéses feladatot kellett megoldanunk, majd a mezőnyt 2 részre osztották a szervezők és kifejtős kérdésekkel folytattuk. Mind a két csoportból az első három helyezett csapat kapott esélyt, hogy részt vehessen a végső küzdelemben. Mi az első helyen jutottunk tovább a végső döntőbe, ahol felkészülési idő nélkül csapatonként egy-egy vitában kellett részt vennünk. A négyfős csapatokból kettő embernek a tétel mondat ellen, míg a másik két csapattagnak mellette kellett érvelni. A viták után a zsűri visszavonult, hogy döntést hozzon. Rövid várakozás után meghozták a döntésüket, miszerint az első három helyezett csapat kilétét már tudják, viszont a sorrendet még nem sikerült eldönteniük, így még egy utolsó kört hirdettek a dobogós csapatoknak. Ebben a körben szintén felkészülési idő nélkül kellett egy statisztikai grafikont elemeznünk. Az elemzések után hamar megtudtuk az eredményt.

Csapatunk az országos második helyezést érte el a versenyen. A megmérettetés alatt nagyon sokat tanultunk és nagyon élveztük a feladatokat, főleg a vitát.

Nyereményeink:
  • 4 db NAV-os ajándékcsomag
  • Média Markt utalvány 125.000 Ft értékben
  • hordozható bluetooth hangszóró
A 12. D osztályos csapat tagjai:
 
Bencsics Evelin Cseh Natália Grundtner Eszter Lukács Gergő (csapatkapitány)


Köszönjük szépen a felkészítést Béresné Tóth Orsolya tanárnőnek!
 
Forrás : http://www.barossgyor.hu