Ökocímke környezetbarát termék verseny 2020
2021.02.17.
Ökocímke környezetbarát termék verseny 2020
2020-ban is megrendezésre került az Ökocímke környezetbarát termékverseny. Két fős csapatunk felkészítő tanára Szabóné Mészáros Márta tanárnő volt.


  

Az első fordulóban egy négy fős háztartás költségvetését kellett elkészíteni, illetve egy fenntartható fogyasztói kosarat állítottunk össze, melyben ötletekkel támogattuk a fiktív család környezetbarát életmódját. Emellett egy figyelemfelhívó plakáttal ösztönöztük a vásárlókat arra, hogy figyeljenek az ökocímkés termékek jelentőségére. Hasonló címkéket mutattunk be a harmadik feladattal kapcsolatban, és ismertettük, milyen előnyökkel járnak bolygónk védelmének érdekében. Végül egy esszé keretében a zenei fesztiválok környezetkárosító hatását próbáltuk orvosolni különböző megoldásokkal. Magas pontszámmal jutottunk tovább az országos fordulóra, 11 középiskolás csapattal együtt az ország minden tájáról.
 
A második forduló kihívás elé állított bennünket. Hirdetnünk kellett a környezetbarát életmódot és a fenntartható fogyasztást a magyar vásárlóknak egy általunk készített reklámfilmmel, illetve egy fogalmazás keretében iskolánk fenntarthatósági stratégiáját kellett kidolgoznunk. Az online keretek között megrendezett döntő során az utóbbi feladatot egy diavetítés segítségével adtuk elő a zsűri és a versenytársak számára. Végül egy Kahoot! teszten mérték össze tudásukat a tanulók.

Kitartó munkánk és felkészítő tanárunk segítségével ötödik helyezettként végeztünk, és különdíjban részesítettek bennünket – a Zala ZONE tesztpályára látogathatunk el csapattársammal.

Remek lehetőség volt számunkra ez a verseny, hogy jobban megismerhessük a környezetvédelem fontosságát és a fenntarthatóság felé vezető utat.
 
Krenner Kitti és Vitális Zsófia, a Zöldikék csapat (11. C)
 

 
Forrás : http://www.barossgyor.hu