Kéthetes szakmai gyakorlaton Milánóban
2022.07.24.
Kéthetes szakmai gyakorlaton Milánóban
Június 15-én reggel hét óra előtt diákok, tanárok, hozzátartozók gyülekeztek az iskola előtt. 19 diák és két kísérőtanár indult Milánóba két hét szakmai gyakorlatra.





 


A 12 órás buszút után fáradtan, de lelkesen pihent le a csapat. A szállás tipikus ifjúsági diákszállás volt, ahonnan egy órás utazással lehetett eljutni Milánó központjába, illetve azokba a hotelekbe, ahol a diákok dolgoztak.
Figyelembe véve Milánó nagyságát ez az utazási idő átlagosnak mondható.
 



A diákok három különböző helyen dolgoztak. Két csoport két különböző hotelben, egy pedig gyakorlatilag helyben, a szervező cégnél. A hotelekben a délelőttös csapat megismerkedett a reggeliztetéssel és a szobaasszonyi feladatokkal. A délután során pedig a recepcióban dolgoztak. Jó lehetőség volt az angol nyelv használatára, más munkakultúra megismerésére, bár maga a munka néha nehezebb volt a vártnál.
Utóbbiért némileg kárpótlás volt, hogy a helyi dolgozók házi finomságokkal kedveskedtek diákjainknak.
 



A harmadik csoport, amely a szervező cégnél dolgozott, gyakorlatilag a következő csoportok érkezését készítette elő.
A hétvégére szervezett kirándulás során ízelítőt kaptak diákjaink Milánó nevezetességeiből, az olasz kultúra sajátosságaiból. Utóbbira jó példa a fagylalt, a fantasztikus kávé, a tengeri ételek, no meg a közlekedési sztrájk, amiből három is volt a két hét alatt.
 

Összességében elmondható, hogy „tanári” szemmel nézve nehéz, de hasznos és élménydús 15 nap volt. Köszönet a diákoknak a fegyelmezett, a felmerülő nehézségekkel szemben türelmes, érett magatartásukért.

Hirholcz Ákos közgazdász tanár

További képek ITT tekinthetőek meg.
 
Forrás : http://www.barossgyor.hu