Legyél te is pénzügyi Junior Klasszis országos verseny
2020.11.21.
Legyél te is pénzügyi Junior Klasszis országos verseny
Október 8-án csapatunk részt vett a Privátbankár.hu szervezésében rendezett Legyél te is pénzügyi Junior Klasszis nevű verseny első fordulóján, melyben egy 50 kérdéses kvízt kellett kitöltenünk. A feladat megoldásával továbbjutottunk a második fordulóra, amely már a megyei döntő volt.

 

A megyei döntőn szintén egy 50 kérdéses feladatsort kellett megoldani, melyet egy szóbeli rész követett, amit szervezők a Zoom alkalmazással oldottak meg. A szóbeli résznél először a csapatoknak 5 villámkérdésre kellett válaszolniuk majd csapatonként egy-egy kérdés kifejtésével folytattuk a versenyt. A megyei fordulón végül az előkelő első helyezést értük el, amivel továbbjutottunk az országos döntőre.

Sajnos a döntő a járványhelyzet miatt szintén online került megrendezésre. Első körben egy 30 kérdéses Kahoot! kvízt oldottunk meg, majd a versenyt 3 mezőnye osztották a szervezők és kifejtős kérdésekkel folytattuk. Mind a három csoportból az első helyezettek kerültek be a végső döntőbe, ahol csapatonként 2 kifejtős kérdésre kellett válaszolniuk.
Csapatunk a saját csoportján belül a harmadik helyet érte el. A verseny alatt nagyon sokat tanultunk és nagyon élveztük magát a megmérettetést is.

Köszönjük szépen a felkészítést Béresné Tóth Orsolya tanárnőnek!
 
Lukács Gergő csapatkapitány (11. D)

A csapat tagjai:
  • Bencsics Evelin
  • Cseh Natália
  • Grundtner Eszter
  • Lukács Gergő
A csapattagok nyereménye egy-egy Bluetooth-hangszóró, FM rádióval, USB és micro SD csatlakozóval. A csapat bemutatkozó videója az alábbi linken nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?v=QP6BBq-XiJM
 

 
Forrás : http://www.barossgyor.hu