Híres pedagógusok - Könyvbemutató
2022.07.05.
Híres pedagógusok - Könyvbemutató
2022. június 9-én 14.00 órától került megrendezésre iskolánk Baross-termében a Híres tanárok Győr-Moson-Sopron megyében című könyvsorozat XII. kötetének bemutatója, mely 24 pedagógus munkásságát, közéleti tevékenységét, valamint a nevükhöz kötődő, ma is működő helyi hagyományrendszert örökíti meg.
 


Kevés megyében gondozzák oly nagy elhivatottsággal és szeretettel a pedagógusok emlékét, mint a kisalföldi régióban az "Emelj fel emlék" Alapítványnak köszönhetően.
Ebben a kötetben, mely Tanulságos életutak néven jelent meg, iskolánk egykori matematika-fizika szakos tanára, Dr. Gede Lászlóné Vass Erzsébet életútja is méltó helyet kapott.
 
Bertháné Hári Gabriella igazgatónő köszöntő szavai után Fekete Kiara 9. osztályos tanuló Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című költeményét szavalta el.
 
Dr. Gönczöl Lászlóné, az „Emelj fel emlék!” Alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta az Alapítvány tevékenységét és a kiadott köteteket.
 
A könyvbemutató második felében hallhattuk Gede Eszter és Gede Éva megható visszaemlékezését szüleikről, az iskola egykori pedagógusairól.
 
A korábbi kötetekben iskolánk több egykori pedagógusának életpályája is bemutatásra került:
  • Csaba József, aki a legkritikusabb közel két évtizedben (1951-1969) igazgatta az intézményt
  • Dr. Horváth Györgyné volt igazgatóhelyettes, "Győr idegenvezetőinek nagyasszonya"
  • a híres nyelvtanár Gauder Andor,
  • Dr. Gede László kiváló közgazdász tanár
  • Dr. Vajda Emil, a magas színvonalú testnevelés és sport, valamint az egészségnevelés alapjainak megteremtője
  • valamint iskolánk első kinevezett testnevelő tanára, Lóránt József
További fényképek a Facebook-on!
 

 
Forrás : http://www.barossgyor.hu