Határtalanul vetélkedő
2020.07.06.
Határtalanul vetélkedő
Az egész Határtalanul vetélkedő egy teszt kitöltésével kezdődött, melyet a 9. A osztály jól töltött ki. Így bekerültünk az elődöntőbe, ahol a Középsuli szereplői (Garai Bendegúz, Sefcsik Dominik, Kis Olivér) játékosan, activity-szerűen tettek fel kérdéseket.

 

Aki jól válaszolt, még hűtőmágnest is kapott. Ebben a fordulóban összesen háromezer pontot lehetett szerezni. Nekünk 2790-et sikerült gyűjtenünk. Mivel jól szerepeltünk, továbbjutottunk a nagydöntőbe. Mellettünk még tizenkilenc osztály versengett a fődíjért, az egymillió forintért.
 
Horváth Teodóra alkotása

A nagydöntőt Budapesten tartották (volna) egy egész napos programként, melyre egy húsz perces műsort kellett készíteni. Sajnos a koronavírus miatt online döntőt rendeztek, így a műsort nem tudtuk bemutatni. Különböző videókkal lehetett felkészülni, amik a Határtalanul YouTube csatornáján voltak megtekinthetőek.
A versenyre készülve az osztályról kellett bemutatót készíteni, nálunk ez egy „levél” lett képekkel. A szöveget a műsorvezető olvasta fel a képek vetítése közben.
 
Pusztai Alba alkotása

A döntő magyar idő szerint délután 14.00 órakor kezdődött YouTube csatornán élő videó formájában közvetítve. A nagydöntő négy fordulóból állt, ebből három kérdőívek kitöltéséből állt. A feladatlapokat úgy pontozták, hogy az osztályokból minimum öt embernek kellett a kitöltésben részt vennie és a kapott eredményekből átlagot számolt egy gép (maximum 30 pont volt szerezhető egy fordulóban). Azért gép számolt, hogy elkerüljék az emberi hibákat, bár így is voltak problémák, mert valaki szabotálni próbálta a másik csapat pontjait, de ezt szerencsére észrevették és javították.

A negyedik forduló az előzetesen elküldött rajzok értékelése volt. Itt a hatvan pontos maximumból az osztály ötvenhárom pontot zsebelt be. Osztályunkból is kiemeltek egy alkotást: Pusztai Albáét.

A döntőt sajnos nem nyerte meg az osztály, de nagyon jól éreztük magunkat.
 
Kapitány Szonja, 9. A osztályos tanuló
 

 
Kapitány Szonja Csizmazia Patrícia
Forrás : http://www.barossgyor.hu