Beszámoló az összefüggő nyári szakmai gyakorlatról a kitöltött kérdőívek alapján
2020.11.15.
Beszámoló az összefüggő nyári szakmai gyakorlatról a kitöltött kérdőívek alapján
A 2019/2020-as tanévben 38 fő teljesített szakmai gyakorlatot. Az értékelő kérdőívet mindenki kitöltötte. A megkérdezettek közül 24 fő győri, 14 fő vidéki munkahelyen teljesítette az összefüggő nyári gyakorlatot.
 A szakmai gyakorlattal kapcsolatos kérdéseket 1- től 5-ig értékelték a diákok:
A tanulók által a gyakorlati helyek értékelését pozitívnak mondhatjuk, a vezetőség és a kollégák segítőkészek, kedvesek voltak. A jó munkahelyi légkör oldotta tanulók félelmét. Nagy könnyebbségnek értékelték a tanulók, ha a munkahely a közelben, jól megközelíthető helyen volt.

Részletek a diákok által írt értékelésekből:
A diákok mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy a nyári gyakorlat során, a feladatok megoldása közben felmerült problémát a kollégáikkal közösen megoldották, mindig kaptak segítséget.

A tanulókat fogadó vállalkozások többsége az alap pénzbeli juttatáson túl fizetett, plusz biztosított étkezési utalványt és szívesen visszavárják őket, mint munkavállalókat.

A fárasztó munkának összességében jó eredménye lett, a tanulók elégedettek voltak a szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatokkal, melyet igényes munkanaplókban örökítettek meg.

Fergusonné Andorka Andrea
szakmai igazgatóhelyettes
Forrás : http://www.barossgyor.hu