Országos 1. helyezés

2023.01.05.
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Keresés Vissza
Országos 1. helyezés
A „könyvelés atyjáról” elnevezett Luca Pacioli Egyesület, amely a Corvinus Egyetemen működő egyesület és diákszervezet, 2022 őszén meghirdette a Luca Pacioli Középiskolás Versenyt. 
A verseny gyakorlati közgazdasági – kiemelten számviteli, pénzügyi és adózási szakmai – ismeretek fejlesztését célozza a Kárpát-medencében tanuló magyar középiskolások körében. A versenyre iskolánk közel 80 tanulója jelentkezett.
 
A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban egy feladatsort kellett megoldaniuk a versenyzőknek, amely feleletválasztós kérdéseket, illetve egy rövid kifejtős feladatot tartalmazott. A döntőben az első fordulóban 20 legjobban teljesítő diák vehetett részt. Iskolánkból két 2/14. B osztályos tanuló Grundtner Eszter és Lukács Gergő jutott be a döntőbe, amelyre egy szombati nap délutánján, 2022. november 12-én került sor.
A döntőt Budapesten a Moha irodaházban rendezték, ahol a versenyzőknek megadott források alapján két szakmai témájú esszét és egy számviteli ismeretekhez kapcsolódó számolást igénylő feladatot kellett megoldanunk. Az esszék esetében négy témából választhattak a versenyzők, mint például:
  • Mit gondolsz, a különböző adófajták megoszlása a költségvetés bevételi oldalán milyen hatást jelent? A forrásokat felhasználva fogalmazz meg pozitívumokat és hiányosságokat (legalább egyet-egyet) az adórendszerről!
  • Mutasd be a digitalizáció gazdasági és társadalmi hatásait Magyarországon! Legalább kettő pozitív és legalább kettő negatív hatást említs! (Személyes tapasztalatot és véleményt is megfogalmazhatsz.)
A feladatok megoldása után a versenyzők betekintést kaptak a szervezet működésébe annak elnöksége által.
A versenyen Grundtner Eszter 1. helyezést ért el. Lukács Gergő szintén nagyon előkelő helyezést ért el, éppen csak lecsúszott a dobogóról.
 
Eszter meghívást kapott a Luca Pacioli Egyesület által szervezett gálavacsorára, a Luca Pacioli Estre, ahol ünnepélyes keretek között vehette át az oklevelet. Továbbá Eszter 150.000 Ft pénzjutalomban is részesült.
Mindkét tanulónak gratulálunk!
 
Molnár Melinda
kísérőtanár
 
Felvételi tájékoztató

Órarend

Új honlapunk az Egységes Digitális Információs Rendszerben

Facebook

Pénziránytű Bázisiskola

Határtalanul programok

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ICDL-vizsgaközpont

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
7110611 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 35053
Ebben a hónapban: 8478
Ezen a napon: 253

LKW WALTER