Mély fájdalommal búcsúzunk

2022.05.11.
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
Mély fájdalommal búcsúzunk
Szomorúan tudatjuk, hogy 2022. május 7-én, életének 66. évében hosszú betegség után elhunyt Varga Erika, iskolánk nyugdíjas tanára.

 Volt kollégánk 1980-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán matematika-fizika szakos tanárként, majd a Dolgozók Önálló Gépipari Szakközépiskolájában (később Felnőttek Középiskolája) kezdett tanítani a felnőttoktatásban. A felnőttek oktatása mellett másodállásban nappali tagozaton tanított a Hild József Szakközépiskolában és a Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolában. Először óraadó tanárként ismertük meg őt, majd 2008-tól 2021-ig matematika-fizika szakos tanára volt intézményünknek. Magas színvonalú szaktanári munkájával elismerést szerzett kollégái és tanítványai körében.
 
Varga Erika tanárnő
kiváló szakmai és pedagógiai
munkája elismeréseképp
2017-ben a
29. számú Baross-érmet
vehette át.

Munkájában pontos, megbízható volt. Tudását változatos módszerekkel adta át diákjainak, tanítványait példamutatásával sarkallta jobb eredményekre. Munkájának sikerét igazolták a szép verseny- és érettségi eredmények. Ő tartotta matematikából az emelt szintű érettségire felkészítő órákat. Városi, megyei, országos versenyekre készítette fel tanítványait, akik ezeken a megmérettetéseken szép sikereket értek el. Kisugárzásának hatására tanulók sokasága vállalta a korai felkelést, hogy irányításával a nulladik órában magas szintű matematikai feladványok megoldásával készüljenek a számtalan versenyre (megyei matematikaverseny, a Genius Logicus nemzetközi matematikaverseny, a Matek Mester internetes verseny, a Kenguru matematikaverseny vagy a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny, OKTV). Egyik tanítványa, Marton Judit az OKTV-n 43. helyet ért el.Matematikavesenyeken helyezést elért tanítványai körében

 
Több éven keresztül irányította a matematika-fizika munkaközösséget. Kollégái így emlékeznek róla:
Erika a munkaközösség állandó mozgatórugója volt, akinek szakmai iránymutatására bármikor számíthattunk. Tudását folyamatosan átadta nekünk, tanácsaival szeretett volna egy újabb, hozzá hasonlóan a szakmája iránt elhivatott tanári generációt kinevelni. Kicsit mindig olyan volt, mintha még az egyetemen lennénk egy mentortanár támogatása mellett, mert tudtuk, a háttérben mindig ott van mögöttünk Erika, és ha kell, segít. Aktív évei alatt szinte napi szinten ment hozzá tanácsért munkaközösségünk valamelyik tagja; az érettségi dolgozatok javításakor, ha nem tudtunk dűlőre jutni egy feladat pontozásával, tudtuk, Erikát keresve biztos választ kapunk. Most itt az érettségi időszak, és már nincs kinek feltenni a kérdéseket… Bár egy ideje tudtuk, mi várható a betegsége miatt, mégsem gondoltuk, hogy ilyen hamar bekövetkezik a tragikus vég.
Erika egész életét kitöltötte a tanítás. Mindig kiállt diákjaiért, mindent megtett értük. Példát mutatott nekünk munkabírásával, gyerekszeretetével, tudásával."
 
Varga Erika szaktanári munkája mellett két alkalommal osztályfőnöki feladatot is vállalt. Tanítványai nagyon szerették, a többség által nem szeretett matematikát úgy tudta elmagyarázni, hogy mindenki megértette.2013-ban végzett osztálya szalagavató ünnepélyén...... és ballagásán

Utolsó osztálya ballagásán 2021 júniusában
 

 

Erika tartalmas életet élt, barátok, tanítványok vették körül. A színház, az utazások mindig örömet jelentettek számára.Tantestületi kiránduláson kollégáival
Miniszteri elismerő oklevél kiemelkedő pályafutása elismeréseként 
Sajnos, 2018 óta súlyos betegséggel kellett megküzdenie. Csodálatra méltó akaraterővel, viselte a kezeléseket, tőle telhetően mindent megtett azért, hogy győzedelmeskedjen a betegség felett. A ,,harcot megharcolva”, méltósággal állta a rá róttakat.

(A fotó a tanárnő
Facebook-oldaláról származik.)


Kedves Erika, sokunknak hiányzol, egyéniségedet megőrizzük emlékeinkben. Nyugodj békében!


Varga Erika temetése 2022. május 16-án, hétfőn 13 órakor lesz a győri Nádorvárosi köztemető régi ravatalozójából.
Engesztelő szentmise 2022. május 16-án 18 órakor lesz a Szentlélek- templomban.

ÉRETTSÉGI VIZSGA AKTUALITÁSOK

Információ a képre kattintva érhető el az érettségi vizsgák menetével kapcsolatban.

Felvételi tájékoztató

Órarend

Facebook

Határtalanul programok

Pénziránytű Bázisiskola

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ECDL-vizsgaközpont

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
6882229 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 136208
Ebben a hónapban: 20945
Ezen a napon: 677

LKW WALTER