GÓLYANAP

2021.07.06.
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
GÓLYANAP
Június 29.-én egy mozgalmas gólyanap során 84 kisgólyát, pár diák híján a teljes új évfolyamunkat fogadtuk iskolánk közösségébe. Gombkötő Judit tanárnő (9. A), Béresné Tóth Orsolya tanárnő (9. B) és Kocsis Veronika tanárnő (9/kny) fészekaljai felsőbb éves mentordiákok - Bakacs Ricsi, Kovács Szandi, Tátrai Luca, Morva Rebi és Móricz Flóra - kíséretében járták végig a gólyanap állomásait.


 


Bertháné Hári Gabriella igazgatónő köszöntője után a reggel még elviselhető melegben a 10. C-s lányok, Flóra, Rebi és Vera tanítottak bennünket tánclépésekre – kit több, kit kevesebb sikerrel. Így lett a Jerusalema tánckihívásból rögtönzött gólyatánc, Áronból pedig tánctudásának elismeréseként az első gólyabögrés jutalmazott. Köszönet azoknak az elszánt kollégáknak, akik csatlakoztak gólyáink első közös produkciójához és azoknak is, akik együtt éreztek velünk a táncparkett széléről! A végeredmény alapján megállapítható, hogy van még mit gyakorolni, de a hangulat vitathatatlanul jó volt.
 
 
A táncos lábak megpihenhettek, míg az osztályok ismerkedtek egymással és osztályfőnökeikkel,majd  a csapatokra osztott, színes karszalagokkal „gyűrűzött” gólyák elindultak Barossos életük első feladatait teljesíteni. Készítettek csapatzászlót, írtak csapatindulót és fényképezkedtek az iskola névadójának szobrával. Mentordiák idegenvezetőik után menetelve megmásztak három emeletet, benne számtalan lépcsőt, bebarangolták azokat a helyszíneket, amik fontos szerepet játszanak majd a következő években – és legyen ez alól szabályt erősítő kivétel az igazgatói iroda.

 
Pánczél Krisztina tanárnő sportfeladatainak köszönhetően gólyáink megtudhatták, a gördeszkán ülve is lehet közlekedni, főleg, ha hatékony csatakiáltás segíti az előrehaladást. Máté Bernadett és Semsák Liza tanárnők állomásán csapatépítő feladatokban memorizálták egymás nevét és tudták meg, hogy Jani, a jaguár; Lili, a lepke és Szandi, a szarvasbogár.


A nap zárásaként informatív névsorolvasást tartottak fejből az új osztályfőnökök, gólyáink pedig kvízkérdésekre válaszolva mutatták meg, hogy a sok frissen hallott információ jelentős része nem veszett el. A gólyanapon legaktívabbnak, leglelkesebbnek bizonyuló diákokat gólyabögrével jutalmaztuk.
Szívből köszönöm a sok segítséget és a közös munkát kollégáimnak – állomáson, csapatba beépítve, fotók és videók készítésében segítve, technikát biztosítva, portán és folyosói áradásban helytállva-, felsőbb éves diákjainknak – a csapatok élén, állomásokon és infópultban szolgálatot teljesítve- és Németh Bencének, akinek már papírja is van róla, hogy tiszteletbeli dökösünk. Remélem, hogy jövőre már Győrújbaráton gólyatáborozhatunk, a régi jó hagyományok szerint.

Kedves 2020/21-es Gólyák! Az eredményesen, gólyaveszteség nélkül lezajlott gólyanap után még egyszer is köszöntelek Benneteket iskolánk közösségében! Érezzétek jól magatokat az itt töltött évek alatt, kössetek életre szóló barátságokat, éljetek át élményeket, sikereket, örömöket és gazdagodjatok útravaló tudással, tapasztalattal! Legyetek segítségünkre egy olyan közösség formálásában, amihez a jövőben is jó lesz tartozni!
 
Gülch Eszter
DÖK-patronáló tanár

További fényképek és videó a Facebook-on!

Bankszámlaszám megadása

Akik ösztöndíjat kapnak, részükre a tájékoztató
IDE kattintva tölthető le.

Órarend

Facebook

Felvételi tájékoztató

Pénziránytű Bázisiskola

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ECDL-vizsgaközpont

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
6659486 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 187789
Ebben a hónapban: 19118
Ezen a napon: 628

LKW WALTER