Diáknap 2021

2021.07.03.
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
Diáknap 2021
„Csupán csak egyszer volt egy csodaszép, csendes reggelen egy csapat csiripelő csalogány csücsült a cserfán. Csak egyetlen csinos, csilingelő hangú csajszi csámborgott a csodás csalitosban egy családtagjának szánt csodálatos csokorral. Indulás előtt csábító anyukája császárlisztből csinált csemege pogácsát csomagolt egy csipkés, csengőmintás kendőbe egy csomó csupor cseresznyeborral. Csak egy cseles, csúf farkas csavargott arra, aki megtudta csintalan Piroska úti célját. A csúnya, csavargó, csupasz farkas egyből cselekedett és csapdába csalta a családot.”
(10. C - Rainiss Veronika, Bódis Diána, Horváth Zsófia)


A fenti csupa csoda cserfelés az idei Diáknapunkon született a 10. C diákjainak tollából, hiszen a nap egyik feladataként a Piroska és farkas című klasszikus mesét kellett olyan formában átírni az osztályoknak, hogy minél több „cs” betűvel kezdődő szó szerepeljen benne. Május 27.-én csütörtökön – ahogy illik, egy „cs” betűs napon J - a hosszú digitális elvonásban töltött hónapok után először volt alkalmunk osztályközösségben nem tanórai programon részt venni.

Az osztálytermekben a 9., 10. és 11. évfolyam osztályai osztályfőnökeikkel és a hozzájuk csatlakozó szaktanárokkal először a járványhelyzet miatt elmaradt Filharmónia koncertet hallgatták meg, rendhagyóan online formában, majd a diáknap feladataiba vetették magukat.

Volt versírás, megadott szavak kötelező felhasználásával:

„Vígan jöttem a panellakásból,
elegem van már az otthoni „kicsi a rakásból”.
Ölelkezni nem szabad,
a Covid a folyosón szalad.” (9. C, Dida)
 
„ A mozdulatlan panellakás unalmas már,
a karantén engem kikészített már.
A kreatív Facebook-események nem mozgatnak,
a barátaim ölelései nagyon hiányoznak.
A radiátor szerelőm is covidos lett,
a májusi tél engem tropára tett.”  (11. A, Krokker Eszter, Fodor Daniella, Bus Kornélia, Csanaki Boglárka)
 
„Szóljon már az utolsó harangszó!
Csengessenek ki utoljára végre!
Tűnjön el a tanév, mint egy süllyedő hajó!
Kezdődön a nyár, legyen a sulinak vége!”  (11. D – Gombos Viktória)
 
Volt nagy találgatás, hogy a kapott leírások vajon melyik tanárra illenek. Nyomozták a diákok, ki volt az például, aki 5 évesen, óvodai szökési kísérletével bekerült a Kékfény című műsorba, ki parfüm-és óramániás a tanári karból, kinek kellett barossos diákként osztályfőnöki intőt hazavinnie és ki az, aki nem is azt a tantárgyat tanítja most, amiből gimiben jó volt.
 
Készültek kreatív osztályképek, selfie-k iskolai dolgozókkal és szövevényes Baross-családfák rajzolódtak ki az iskolánkban tanult családtagok felsorolásával. Kiderült, melyik osztály tud legtöbbet az iskoláról és kik tudnak egy délelőtt alatt minél több papírvirágot hajtogatni.

Az irodalmi mémkészítésnél a 11. A jóvoltából megtudhattuk, hogy a Nemzeti dal eredeti szövege ez lett volna: „Barik legyünk, vagy szabadok? Időpontot válasszatok!”, próbálták megfejteni az osztályok a versátiratokat és fantasztikus festmények készültek kavicsokra az iskola épületéről és tanárairól.

Mivel a Baross az Európai Parlament Nagykövet Iskolája, ezért diákjaink az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekre is keresték a választ, hogy tovább bővítsék tudásukat az Unió intézményeiről, működéséről.

Eredményhirdetésre az utolsó tanítási napon került sor, ahol kiderült, hogy a feladatok során legtöbb pontot szerző osztályok (a 11. D, a 11. C és a 9. C)I tortát és EU-s ajándékokat vehettek át. Szeretettel gratulálok a nyerteseknek és köszönöm minden résztvevő osztálynak, valamint a Diáknapot velük töltő osztályfőnököknek és szaktanároknak a lelkes részvételt.

Külön köszönetemet szeretném kifejezni  az erre az alkalomra megalakult Baross Tudományos Akadémia J elhivatott tagjainak - kollégáimnak -, hogy időt és energiák nem sajnálva remek küldetéseket találtak ki a Diáknapra!
 
Gülch Eszter
DÖK-patronáló tanár

Fényképalbum a Facebook-on!!!

Bankszámlaszám megadása

Akik ösztöndíjat kapnak, részükre a tájékoztató
IDE kattintva tölthető le.

Órarend

Facebook

Felvételi tájékoztató

Pénziránytű Bázisiskola

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ECDL-vizsgaközpont

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
6659547 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 187850
Ebben a hónapban: 19179
Ezen a napon: 689

LKW WALTER