Pedagógusnapi köszöntő

2020.06.06.
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
Pedagógusnapi köszöntő
Kedves Kollégáim!
 
A pedagógusnap alkalmából köszöntelek Benneteket. Ez a pedagógusnap más, mint a korábbiak. Ilyenkor mindig kíváncsian vártuk, hogy iskolánk diákjai éppen milyen kreatív meglepetéssel készülnek számunkra a Baross-teremben.

 
Örömmel hallgattuk a nekünk szóló verseket, gyönyörködtünk a különböző hangszeres, táncos műsorszámokban. Nagyon hiányzik az a pillanat, amikor a dísztermünkben lévő összes diák feláll és együtt köszönt bennünket egy dallal. Az idei tanévben mindez ugyanúgy elmarad, mint ahogyan elmaradt iskolánk legszebb ünnepe, a ballagás is.

Ez a tanév más, mint a többi. Azt gondolom, soha nem fogjuk elfelejteni azt a márciusi pénteki napot, amikor megtudtuk, hogy hétfőtől bizonytalan ideig nem a hagyományos módon fogunk tanítani. Köszönöm, hogy mindenki rögtön megértette a helyzet komolyságát és fontosságát, azt, hogy a tanév eredményes folytatása múlik rajtunk: át tudunk-e állni egyik pillanatról a másikra az új digitális munkaformára, el tudjuk-e érni a diákjainknál, hogy otthonról ugyan, de rendszeresen tanuljanak, hogyan tudjuk az internet segítségével megtanítani az új anyagot, fel tudjuk-e készíteni a végzősöket az érettségi és a szakmai vizsgára. Úgy érzem, hogy mindenki felnőtt a feladathoz, alkalmazkodtunk a váratlanul kialakult helyzethez, a nehézségekkel igyekeztünk megküzdeni, új módszereket, eszközöket kezdtünk el használni. Tendzin Gyaco dalai láma gondolata jól jellemzi ezt: „Meg kell állapítanom, amit sok más tanító is megállapított már, hogy legtöbbet tanítás közben tanul az ember.” Ebben a két és fél hónapban azon igyekezetünkben, hogy minden tanulót elérjünk, motiváljunk tudásuk, ismereteik bővítésére, a mi ismereteink is bővültek, digitális tudásunk is fejlődött. Az is igaz, hogy szemünk sokat könnyezik a monitor fényétől, a derekunk fáj az egész napos üléstől, hiányzik, hogy lássuk diákjaink szemét, reakcióját, megválaszoljuk a kérdéseiket, vagy csak egyszerűen beszélgessünk velük. Köszönöm, hogy nem adtátok fel, ha egy-egy tanuló kis időre eltűnt a „szemetek” elől, sok időt és energiát nem sajnálva addig kerestétek a különböző csatornákon keresztül, amíg ismét felvette a ritmust, bekapcsolódott a tanulásba.
 
A pedagógusnapnak minden évben van egy olyan ünnepélyes pillanata is, amikor néhány kolléga kitüntetést vehet át az iskola teljes közössége előtt. Kulcsár Klára és Mihalikné Diószegi Enikő kollégáinkat köszöntjük a mai napon, akik 40 éven keresztül rengeteg fiatalt indítottak el eredményesen a nagybetűs életbe. Oktató-nevelő munkájának elismeréseképpen Kulcsár Klára kollégánk Pedagógus Szolgálati Emlékérem, valamint a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésekben, Mihalikné Diószegi Enikő kollégánk Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült. Az iskola dolgozói nevében ezúton szeretnék gratulálni mindkettőjüknek, megköszönni az iskoláért, a diákokért végzett áldozatos munkájukat.
 
Végül köszönetet szeretnék mondani az összes kollégámnak ebben a rendkívül változatos 2019/2020-as tanévben végzett munkájáért. Kívánok mindannyiunknak sok erőt, energiát, jó egészséget, sok örömöt és sikert.

Bertháné Hári Gabriella
igazgató
 

 


Szakképzés 2020. szeptember 1-től

Szeptemberben induló képzések nappali és esti tagozaton!
Információ a képre kattintva érhető el.
 

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - E-napló

Határtalanul 2019 - Erdély

Lengyel tanulmányút

Videó a Barossról

Órarend

Facebook

Poszeidon iratkezelő rendszer

Győri SZC honlapja

Menza

Fogyasztóvédelmi iskola

Boldog Iskola cím

Adatok - elérhetőségek

Bázisintézményi cím

ECDL-vizsgaközpont

Tudatos pénzügyi nevelés

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
6326967 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 151538
Ebben a hónapban: 3146
Ezen a napon: 88

LKW WALTER