Gólyaavató

2018.10.27.
FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
Gólyaavató
2018. október 19-én tartottuk iskolánk hagyományos gólyaavató buliját, ami idén igazi időutazást jelentett a résztvevőknek. A három gólyaosztály az ókori Egyiptom (9. A), a lovagkor (9. C) és a kőkorszak (9/Kny) hangulatában versengett a feladatok során.


 
Nagy sikert arattak az osztályok tematikus, látványos nyitótáncai és vicces leletbemutatói, de emlékezetesek maradnak a gólyák által készített járművek is. Volt, aki a táncversenyen vagy élő kukacként jeleskedett, mások tic-tac keresésben voltak a legügyesebbek. A hangulatosan berendezett csapatterületeken roskadásig megrakott asztalok várták finomságokkal a zsűri tagjait  - Bertháné Hári Gabriella igazgatónőt, Hajnócziné Szalai Andrea tanárnőt, Tuss Klaudiát és a vendégeket. Bár a karikachips nem akarta megadni magát a ropinak, a pudingetetés és a Baross-szlogen írása remekül ment. Az is kiderült, hogy a két tanítási nyelvű 9/kny osztály felvette újabb idegen nyelvnek az ősi ungabungát, még szerencse, hogy a leletbemutatásnál tolmács is akadt. Megtudtuk, hogy az egyiptomi múmiák rendkívül táncos lábúak balzsamozás után is és egy királyi jogar remekül használható akár fülpiszkálóként is.
 

Ez az alkalom remek lehetőséget nyújtott arra is, hogy oklevéllel ismerjük el azokat a gólyákat, akik az augusztusi gólyaavatón valamilyen módon kiemelkedően teljesítettek, azokat a mentorokat és a DÖK két vezetőjét, akik nélkül a gólyatábor nem valósulhatott volna meg és köszönetet mondjuk a gólyák osztályfőnökeinek, akik végigkísérték és segítették diákjaik felkészülését.
 

Minden évben nagy izgalom és fennforgás előzi meg a gólyaavatót minden érintett fél részéről. A tanárok azon aggódnak, vajon hányszor hallják kifogásnak, hogy „Sajnos nem tudtam készülni, mert tegnap későig táncoltam/festettem/sütöttem/barkácsoltam/kerestem/varrtam/ragasztottam.”
Az osztályfőnökök azon idegeskednek, elkészül-e minden időben, készül-e az osztály önállóan is, mennyire megy a tanulás rovására ez a nagy hűhó és hányszor kell még reggel koraira bejönni és délután órák utáni maradni, hogy minden összeálljon. A gólyaosztályok sütnek, varrnak, barkácsolnak, zenét vágnak, összevesznek, kibékülnek, próbálnak, terveznek és közben átvészelik a dolgozatokat, feleléseket és a rengeteg leckeírást.
 

A szervező Diákönkormányzat és segítői azon izgulnak, hogy „Mikor megyünk el vásárolni a gólyaavatóra, mikor dekorálunk a Baross-teremben, készen vannak az oklevelek, életlen ez az olló, nem viszi a karton, hogy lesz ebből dísz, nem elég magas a létra, nem hozták még a zenét, elfogyott a festék, elfogyott a madzag, elég lesz-e a feladat, jó lesz-e a hangulat, mi van, ha nem csinálják, nem táncolnak, nincs hosszú ropi, van hosszú ropi, poharak, tányérok, mit felejtettünk még el?” 
Köszönjük mindenkinek, hogy türelmesen és megértéssel viselte az elmúlt hetek felfordulásait, a sok készülést, tanári, osztályfőnöki és szülői segítséget, ami mind hozzájárult ahhoz, hogy a nagy izgalmak után remek hangulatú gólyaavatón szórakozhattunk együtt és egészen új oldaláról ismerhettük meg a gólyaévfolyamot!
 

Köszönet a dekorálásban, mentorálásban és lebonyolításban segítséget nyújtó sok-sok dökös és nem dökös diáknak az iskola különböző évfolyamairól, Kámán Zsoltnak a technikai háttérért és Hajnócziné Szalai Andrea tanárnőnek a rengeteg fényképért!
 
Mayer Kitti, Imre Virág Luca    Gülch Eszter
  DÖK-vezetők diákpatronáló tanár  
                                        

Felvételi tájékoztató

Órarend

Új honlapunk az Egységes Digitális Információs Rendszerben

Facebook

Pénziránytű Bázisiskola

Határtalanul programok

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ICDL-vizsgaközpont

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
7063769 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 317748
Ebben a hónapban: 4260
Ezen a napon: 546

LKW WALTER