Búcsúzunk…
2021.02.03.
Búcsúzunk…
Fájdalommal tudatjuk, hogy 82 éves korában elhunyt iskolánk nyugdíjasa, egykori kollégánk, dr. Nagy Katalin.
Dr. Nagy Katalin 1970 és 1994 között volt intézményünkben közgazdász tanár. Azon régi vágású pedagógusok közé tartozott, akik élethivatásuknak tekintették az oktatói-nevelői munkát, melyet mindig magas színvonalon végzett.


 


Nagy szerepe volt abban, hogy diákjai közül sokan léptek szilárd ismeretekkel a közgazdasági pályára; jó páran az ő ösztönzésére és felkészítésével szereztek szakirányú főiskolai-egyetemi diplomát is.

Alaposságával, pontosságával, lelkiismeretességével vált példaadóvá. Tanítványait is mindig precíz, gondos munkára sarkallta, megértetve velük, hogy ez a közgazdász szakma alapkövetelménye.

Egy volt diákja – aki maga is a közgazdász tanári pályára lépett – így emlékezik rá: ,,Nagy Katalin tanárnő mindig szigorú, de nagyon emberséges és következetes, a diákjainak a legjobbat akaró tanár volt.” 
Dr. Nagy Katalin önmagával szemben is magas elvárásokat támasztott, állandóan tovább képezte magát, így szerzett doktori címet is. Emellett hosszú éveken át volt az iskolai vöröskeresztes alapszervezet tevékenységét segítő tanár.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

A Kisalföldben jelent meg Takács Zoltán nyugdíjas kollégánk írása Dr. Nagy Katalin tanárnőről. Megtekinthető IDE kattinta.

 


Az 1972-es tantestületi fotón Dr. Nagy Katalin tanárnő a középső sorban fehér ruhában látható.
24 évvel később. A tanárnő az első álló sorban balról az ötödik, Faragóné Major Anikó és Illés Ibolya mögött.
Forrás : http://www.barossgyor.hu