12. D - Fedezd fel EUrópát!
2020.10.03.
12. D - Fedezd fel EUrópát!
Szeptember 11 idén osztályunk számára örömteli dátum volt: részt vehettünk egy egy napos budapesti tanulmányi kiránduláson a Fedezd fel EUrópát! program keretében. 
 
A kirándulást egy pályázaton nyertük, amelyet osztálytársaink, Kaszás Vivien és Horváth Alexandra fedeztek fel, akik az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban is részt vesznek. Wally Eszter tanárnő, a program koordinátora segítségével pályáztunk, nyertünk és…tavasszal ugyan nem utazhattunk, de most szerencsére még pótolhattuk a tanulmányutat.
 


 
Mert tanulságos és tartalmas tanulmányút volt. Buszunk elsőként a Millenárisra szállított minket, ahol az Európai Unió Házában érdekes, interaktív előadáson vettünk részt. Nem csak kókadoztunk a székeken, előadónk jól „átmozgatott” minket és agytekervényeinket is. Belepillanthattunk az EU döntési folyamatainak szövevényébe, ismerkedtünk az intézményrendszerrel, és azzal, hogyan képes kezelni egy ilyen, nemzetek feletti szervezet korunk problémáit, például a COVID vírust. 
Ezután finom ebédet fogyaszthattunk, de ebéd utáni szundinak helye sem volt, már vártak minket a Várkert Bazárban, ahol idegenvezetőnk föld felett és föld alatt is bemutatta ennek a különleges hangulatú helynek a titkait: parkokat, teraszokat, rendezvénytermeket.
 


 
A sétát a ragyogó napsütésben a Budai Vár látványosságainak megtekintésével folytattuk majd a Parlamentet körbejárva a Szent István bazilikánál zártuk a városnéző körutat. Egy rövid szabadprogram után buszra szállva, kellően elpilledve indultunk hazafelé.
A 12. D utolsó kirándulásának mérlege: 22 fáradt diák és két fáradt tanár, kb. 9 kilométer séta, és (jó) néhány vidám pillanat…
Forrás : http://www.barossgyor.hu