Nemesné Mohácsi Erika
32. számú Baross-érem
 
1980-ban érettségizett iskolánkban, az egykori Szamuelyban. 1989-től pedig a gondnoki teendőket látja el a Barossban.
 
Neki köszönhetjük az iskola épülete körüli tisztaságot. Minden nap kora reggel felsepri az iskola körül a járdát, a téli havazások idején a Baross körül mindig biztonságosan tudunk közlekedni.
Nap mint nap ragyogó tisztaság fogad bennünket a számítógép termekben, az irodákban. A Baross-teremnek köszönhetően számos rendezvény van iskolánkban, fáradhatatlanul rendezi be az alkalomnak megfelelően a termet. Vizsgaidőszakban már-már természetesnek tekintjük, hogy Erika készíti a szendvicseket. Kinyitja az iskolát a hétvégén osztálykirándulásról vagy külföldről hazaérkező diákcsoportjaink számára. Az osztálytalálkozókra visszaérkező egykori tanítványok is nyugodtan tudnak beszélgetni egykori osztálytermükben, hiszen türelmesen várja őket a portán.

Az iskolát szinte otthonának tekinti, a veszélyhelyzet idején is rendszeresen ellenőrizte az épületet, locsolta a virágokat.

Figyelemreméltó önzetlensége, segítőkészsége. Közvetlenségének köszönhetően a kollégákkal és a tanulókkal is jó a kapcsolata. Megbízható, pontos, hallatlan munkabírású, lelkiismeretes kollégánk.
 
Forrás : http://www.barossgyor.hu