Miért a Baross...


FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Nyomtatás

ÉRVEK A KÉPZÉS MELLETT
ÉRVEK A BAROSS MELLETT

Elsőként tedd fel a kérdést magadnak, miért érdemes a mai, kihívásokkal teli globális világban gazdasági, ill. ügyviteli szakmai képesítést szerezni?

Olyan hasznos dolgokat fogsz tanulni, melyek keresettek a munka világában.
 
 1. Megtanulsz tíz ujjal vakon gépírni.
  Ma már nem elég a jó informatikai tudás, gyorsnak is kell lenni.
 2. Stabil informatikai ismereteid lesznek felhasználói szinten. Nem fog problémát okozni egy színvonalas PowerPoint-prezentáció elkészítése, egy Europass-önéletrajz megszerkesztése, egy meghatalmazás összeállítása.
 3. Modern gépeken, interaktív táblával, internet hozzáféréssel rendelkező termekben tanulhatsz. Alig van olyan óra, amikor nincs szükség a netre, a számítógépre.
 4. Simán eligazodsz a gazdasági folyamatokban, mert nálunk tanulsz gazdasági, üzleti, ügyviteli alapokat. Tudni fogod, mit tartalmaz egy munkaszerződés, mi a különbség a nettó és bruttó bér között, milyen járulékokat vonnak le a fizetésedből, mikor és hol érdemes kölcsönt felvenni. Elkészítheted saját és családtagjaid adóbevallását, megtervezheted leendő vállalkozásod arculatát, ellenőrizheted a könyvelődet - ha szükség lesz rá egyáltalán. Akik magasabbra törnek, főkönyvelővé, gazdasági igazgatóvá, esetleg bankárrá szeretnének válni, itt lassan, fokozatosan nélkülözhetetlen közgazdasági alapokat szereznek, amit a gimnáziumi képzés nem tud nyújtani. 
 5. A közgazdasági és ügyviteli szakma ezer szálon fut össze. Bármelyik képzést választod,  elsajátítod a tízujjas vakírást,  a legfontosabb protokoll és viselkedésnormákat, betekintést nyerhetsz a gazdasági folyamatokba, a munkavédelem, a munkajog alapjaiba.
Ezáltal olyan pluszt kapsz,
 • ami megkönnyíti a továbbtanulásodat főiskolák, egyetemek (nem csak) gazdasági szakjain;
 • ami képessé tesz rá, hogy akár vállalkozóként, akár magánemberként hatékonyabban tervezzed és intézzed pénzügyeidet;
 • amivel könnyebben helyezkedhetsz el, könnyebben találhatsz magadnak állást!


HA GAZDASÁGI VAGY ÜGYVITELI KÉPZÉS, MIÉRT A BAROSS?
 

 1. Jó helyen van az épület, közel a busz és vasútállomás, valamint a belváros. Kicsi az autóforgalom, az iskolával szemben a festői Bem téren pihenheted ki az aznapi fáradalmakat. Kerékpárral érkező diákjaink zárt tárolóban helyezhetik el bringájukat.
   
 2. Csak itt van a városban két tanítási nyelvű közgazdaság ágazati képzés.
   
 3. Tárgyi feltételeink kiválóak, korszerű technika, a 6 számítógéptermen és a tanirodán túl 17 db multimédiás nagy tanterem és 4 csoportfoglalkozásokra alkalmas kisterem áll a diákok rendelkezésére. 
   
 4. Iskolánk 448 m2-es Baross-terme az iskolai ünnepélyek, szalagozó bálok, gólyaavatók, diákrendezvények és DÖK-közgyűlések kedvelt színtere.
   
 5. Multimédiás könyvtárunk és olvasótermünk 10 számítógépén a szünetekben és lyukas órák alatt netezhetnek tanulóink.
   
 6. Nagyméretű tornatermünkben két osztály is sportolhat egyszerre. Éttermünk 11.20-tól várja a menzásokat, akik akár már a 4. óra utáni 15 perces szünetben ebédelhetnek. A színvonalas büfé frissen sütött pékáru illatával csalogat.
   
 7. Tantestületünk szakmailag és pedagógiailag jól képzett: nyugodt, gyermekbarát légkör, demokratikus szellem, e-napló szülői és tanulói hozzáféréssel.
   
 8. Szakképzésünk országosan elismert, többször végeztünk a közgazdasági szakközépiskolák között dobogós helyen az országos versenyeredmények alapján.
   
 9. A régió kis- és középvállalkozásai dicsérik diákjaink felkészültségét. A szakmai gyakorlatok során és év végén állásajánlatot is kapnak ötödéves végzőseink. 
   
 10. Az ötödéves OKJ-s vizsgákon jóval az országos átlag fölött szereznek képesítő bizonyítványt diákjaink, sokan országos helyezések jóvoltából mentesülnek részben vagy teljesen a vizsga letétele alól. 
   
 11. Akár 2. idegen nyelvet tanulhatsz szakköri keretek között is. 
   
 12. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat Wiener Neustadt-ba, a Gazdasági Szakfőiskola nyitott kapuk napjára, illetve üzemlátogatásokat külföldre és magyar cégekhez. 
   
 13. Régiónkban iskolánknak 60 éves múltja van az ügyviteli ágazat szakembereinek képzésében. Itt már az érettségit megelőzően is tanulhatsz üzleti szaknyelvet, s teheted próbára tudásod országos szakmai versenyeken. 
   
 14. Délután szakköri foglalkozásokon és emelt szintű képzéseken vehetsz részt, internetezhetsz, tömegsportra, kézilabda, röplabda, valamint fiú- és lányfoci szakedzésekre jelentkezhetsz. Emellett a Diákönkormányzatban való aktív részvétellel válhatsz a barossos diákok közösségének aktív tagjává!
 

Bankszámlaszám megadása

A 9. A, 9. B, 9. C és 9/Kny osztály tanulói ösztöndíjat kapnak. Tájékoztató IDE kattintva tölthető le.

Órarend

Facebook

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - KRÉTA

Poszeidon iratkezelő rendszer

Fogyasztóvédelmi iskola

Adatok - elérhetőségek

Menza

Győri SZC honlapja

Videó a Barossról

Boldog Iskola cím

ECDL-vizsgaközpont

Tudatos pénzügyi nevelés

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
6404798 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 229369
Ebben a hónapban: 34335
Ezen a napon: 568

LKW WALTER