Iskola-Egészségügyi Szolgálat
Tagjai:

Dr. Fehér Katalin iskolaorvos
(szerdán áll rendelkezésre)

és

Smuk Erzsébet ifjúsági védőnő
(szerdán és pénteken áll rendelkezésre)
 
Munkánkat meghatározó főbb jogszabályok:
  • az iskola-egészségügyi ellátásról szóló 26/1997. (IX. 3.) NM rendelet,
  • a Kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető betegségek megelőzését, és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatásokról és a szűrővizsgálatokról szóló 51/1997 (XII.18.) NM rendelet.
Célunk a panaszt még nem okozó elváltozások felfedezése, a betegségek kialakulásának megelőzése. A szűrővizsgálatokról, annak megtörténte után írásos értesítést adunk. Szükség esetén szakorvosi-, háziorvosi beutalót mellékelünk a lelethez. Kérjük a Szülőket, hogy szorgalmazzák a vizsgálatok mielőbbi elvégzését, és az eredményt juttassák hozzánk vissza.

A védőnő által önállóan végzett szűrővizsgálatok: testi fejlettség-, látásélesség-, színlátás-, hallás-, vérnyomás-, pajzsmirigy-, mozgásszervek szűrővizsgálata az érvényben lévő módszertani irányelvek alapján.

Orvosi vizsgálat: fizikális belgyógyászati szűrés.

A vizsgálatok tanítási időben, négyszemközt zajlanak. Szükség esetén a tanuló személyre szabott tanácsot kap, és további gondozásban részesül.

A vizsgálatokon felül célunk az egészségtudatosságra nevelés, egymás iránti szociális érzékenyítés a tanulók körében.

Elérhetőség: smuk.erzsebet@eeszi.hu


A testnevelés-kategóriába (normál testnevelés, gyógytestnevelés, felmentés) szóló besorolási tájékoztató ITT tölthető le.


2022. január 26-án első alkalommal került sor iskolánkban véradásra Smuk Erzsébet védőnő kezdeményezésére. Az erről szóló tudósítás megtekinthető ITT.
 
Forrás : http://www.barossgyor.hu