Friss

Keresés
Méretre vágva, avagy a kötelességeinket túl
Március 11-én a Generációk Háza Művelődési Központban, a Rév színház által előadott "Méretre vágva" című darabot ismerhettük meg.
Emlékül...
2020.04.30.
 

Kedves „ballagó”, pontosabban fogalmazva érettségi vizsga előtt álló Diákok!
 
2020 – más, mint a többi év. Két hónappal ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy az iskolai évek legszebb ünnepét, a ballagást nem tudjuk hagyományainknak megfelelően megtartani. Álmunkban sem képzeltük, hogy az érettségi előtti hetekben csak az internet segítségével tudunk benneteket tanítani, tudjuk veletek a kapcsolatot tartani.
Örülök, hogy ezt az akadályt közösen le tudtuk küzdeni, mindannyian eredményesen zártátok ezt a tanévet, így hétfőn megkezdhetitek az érettségi vizsgát.
 
A mai nap az iskolától való búcsúzás napja. Az iskolát nem tudtuk virágokba öltöztetni, helyette tanáraitok egy virágos fotómontázzsal köszönnek el tőletek.
 
Az idei tanévben is kiválasztottuk azt a végzős tanulót, aki a Barossban folytatott tanulmányai során bebizonyította, hogy a közgazdasági szakma területén kiemelkedő teljesítményre képes, kiváló eredményekkel büszkélkedhet, sikeresen szerepelt tanulmányi versenyeken, célja, hogy közgazdasági területen folytasson felsőfokú tanulmányokat. Örömmel hirdetem ki, hogy a 2019/2020-as tanévben Csigó Kata 12. D osztályos tanuló nyerte el a „Jövő Közgazdásza” díjat.
 
A mai nappal lezárultak a felelésekkel, dolgozatírásokkal, diákprogramokkal teli hétköznapok, az utolsó pár hét digitális megpróbáltatásai. Hétfőn megkezditek életetek első igazi nagy megmérettetését, az érettségi vizsgát. Rádöbbentek lassan, hogy egyre több minden csak rajtatok múlik. Megtanuljátok, hogy mit jelent felelősségteljes döntéseket hozni. Gondoljatok azokra, akik segítettek, biztattak, támogattak benneteket az elmúlt évek során: elsősorban szüleitekre, akik a nehézségek idején is mellettetek álltak, akik együtt örültek a sikereiteknek. Mindezért köszönettel tartoztok nekik. De ne feledkezzetek el tanáraitokról sem, aki sokat tettek azért, hogy tudásotok, személyiségetek gazdagodjon az itt töltött évek alatt.
 
Kívánom, hogy e rendkívüli körülmények között megtartott érettségi vizsgán mindannyian sikerrel tudjatok helytállni. Bízom abban, hogy sokan döntötök amellett, hogy a szakmai képzéseteket itt a Barossban folytatjátok jövőre és váltok szakmátok igazi tudójává.
 
Marcus Aurelius szavait szeretném útravalóul átnyújtani nektek:
Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik, az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted.”
 
Bertháné Hári Gabriella igazgató
 
Emlékül a 2020-as érettségiző évfolyamnak egy képes összeállítás Tanáraink búcsúznak
12. B osztály tablója
Elkészült a 12. B osztály igényes tablója is, mely letölthető IDE kattintva.
Egyeztetett felvételi jegyzék - 8. osztályosok
A felvett tanulókat az oktatási azonosító alapján tettük sorrendbe a könnyebb tájékozódás kedvéért. Azon felvételt nyert tanulók, akik felvételi jelentkezési lapjukon jeligét adtak meg, a lista végén találhatóak.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Hivatalos értesítést a tanulók postán kapnak.
Valamennyi leendő barossos diáknak gratulálunk!
12. D osztály tablója
Elkészült a 12. D osztály tablója, mely itt tölthető le!
Az osztálynévsor az évkönyvben tekinthető meg.

Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

2020. március 16-tól tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik a tanítás. Ez nem tanítási szünet. A célunk az, hogy a tanévet mindenki eredményesen be tudja fejezni. A tanárok a március 16-i megbeszélést követően, az újonnan kialakított digitális tanrend szerint fogják mindenkinek rendszeresen küldeni a tananyagot, az elsajátítandó új ismereteket. A tanulóknak rendszeresen számot is kell adni a megtanult anyagról. Természetesen a tanulók e-mailen keresztül, Facebook csoporton keresztül segítséget kérhetnek, kérdezhetnek tanáraiktól a tanuláshoz. A tananyag átadásának és a számonkérésnek a módjáról minden tanár értesíti diákjait. Kérem, hogy minden tanuló vegye komolyan a feladatokat, folyamatosan tanulja meg a kiadott tananyagot!
Kérem a tanulókat arra, hogy egymás és családtagjaitok védelmében csak szükséges esetben hagyjátok el otthonaitokat, ne vegyetek részt csoportos összejöveteleken, ne bulizzatok, ne vállaljatok diákmunkát!
Kérek mindenkit, hogy figyelje az iskola honlapját és Facebook oldalát, ezeken keresztül folyamatos tájékoztatást nyújtunk az aktuális helyzetről, feladatokról.
Kérdés esetén kérjük a barossgyor@gmail.com e-mail-címre írjanak, igyekszünk mielőbb választ adni!
 
2020. március 15.

Bertháné Hári Gabriella
tagintézmény-vezető
12. A osztály tablója
Elkészült a 12. A osztály tablója, mely letölthető IDE kattintva.
Pálffy nyelvi verseny
A Pálffy nyelvi versenyen az idei tanévben csak írásbeli fordulót tudtak rendezni. Eredmények:
Bencsics Evelin 10. D - 2. hely (felkészítő: Gárvány Hajnalka)
Szautner Kitti Angyalka 11. A - 6. hely (felkészítő: Vidáné Zalka Klára)
Lengyel Sára 12. C - 6. hely (felkészítő: Dr. Sávoliné Takács Erika)
Gratulálunk az elért eredményekhez!
Új bútorok
Új bútorok
2020.04.10.
Az elmúlt héten több ütemben érkeztek bútorok. Igyekszünk az épületben még több, beszélgetésre, kikapcsolódásra alkalmas helyet kialakítani, a zsibongókat otthonosabbá tenni.
Ideiglenes felvételi jegyzék
Elkészült az iskolánkba felvételi kérelmet benyújtó 8. évfolyamos tanulók ideiglenes felvételi jegyzéke, melyet kiegészítettünk az újabb kódokat megjelelő felvitelizőkkel.
Előreláthatólag április 23-án jelenik meg a végleges felvételi jegyzék.
Nagy Diák Pénzügyes Teszt
Március 6-án, pénteken került megrendezésre a Nagy Diák Pénzügyes Teszt középdöntője és döntője a Pénz7 záróeseményeként, melynek helyszíne a Pénzügyminisztérium volt. Összesen 16.000-en töltötték ki a tesztet és ebből 13.000 volt 14-20 év közötti, akik részt vettek a versenyben.

Parasport napja 2020
Parasport napja 2020
2020.04.06.
Iskolánkban már harmadik alkalommal rendeztük meg február végén a Magyar Parasport Napját rendhagyó testnevelés órák keretében. Az osztályoknak lehetősége volt kipróbálni, a következő parasportágakat: ülőröplabda, csörgőlabda, szkander, vakon tájékozódás labirintusban és akadálypályán segítővel.

Beszámoló az összefüggő szakmai gyakorlatról a kitöltött kérdőívek alapján
A 2018/2019 tanévben 46 fő teljesítette a szakmai gyakorlatot. A kérdőívet mind a 46 tanuló kitöltötte. A megkérdezettek közül 29 fő győri, 17 fő vidéki munkahelyen teljesítette az összefüggő nyári gyakorlatot.
Baross röplabda kupa
Baross röplabda kupa
2020.03.22.
2020. február 28-án röplabda tornának adott helyet az iskola tornaterme. A hagyományos, hat csapatos torna helyett ebben az évben három középiskolás és két barossos „öregdiák” csapat küzdelmére került sor.

OKJ-s vizsgák 2020 május-június

ÉRETTSÉGI VIZSGA AKTUALITÁSOK

Office 365 - Microsoft Teams

Digitális iskola - E-napló

Koronavírus-tájékoztató!

Tájékoztatás a képre kattintva érhető el!

Határtalanul 2019 - Erdély

Lengyel tanulmányút

Videó a Barossról

Órarend

Facebook

Poszeidon iratkezelő rendszer

Győri SZC honlapja

Menza

Fogyasztóvédelmi iskola

Boldog Iskola cím

Adatok - elérhetőségek

Bázisintézményi cím

ECDL-vizsgaközpont

Tudatos pénzügyi nevelés

Partnerintézményi cím

50 óra közösségi szolgálat

Iskolapolgár archívum


Diákok, tanárok, adminisztratív-technikai munkatársak, életpályák!

A jövő közgazdásza

Eredményeink

Nemzetközi pályázatok

Iskolánk a Facebookon

Diákönkormányzat

120. évforduló

Sajtószoba

Our school - Unsere Schule

Impresszum

Honlapszerkesztő:
Mészáros Eszter

Honlapunkkal kapcsolatos véleményeket ill. anyagokat várunk a következő címen:
meszaroseszter75
gmail.com

Statisztika

Oldalainkat eddig
6298971 látogató
tekintette meg.

Ebben az évben: 123542
Ebben a hónapban: 13412
Ezen a napon: 79

LKW WALTER